לראשונה בחיפה והצפון נפתחה במרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל יחידה לטיפול פסיכואנליטי אינטנסיבי בהפרעות קשות למניעת אשפוז
לראשונה באזור חיפה והצפון, נפתחה במרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, יחידה ציבורית לטיפול פסיכואנליטי אינטנסיבי ממושך, במטופלים עם הפרעות קשות, במטרה למנוע אשפוזים חוזרים. היחידה הוקמה ביוזמתה ובניהולה של אורלי לבון - (פסיכואנליטיקאית) הפסיכולוגית הראשית של המרכז הרפואי, בשיתוף עם ד"ר אילן אמיר – (פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי) יו"ר עמותת "לכל נפש", ועם "המכון לפסיכואנליזה בת זמננו". היחידה מטפלת הן במטופלים שנמצאים באשפוז או אושפזו בביה"ח והן בכאלה שמופנים מבחוץ, בעלי הפרעות נפשיות מורכבות, המתקשים לנהל חיים נורמטיביים, מרבים להתאשפז, אך מסוגלים להתמיד בקשר טיפולי סדיר ותכוף. היחידה פועלת במסגרת מרפאת המבוגרים של המרכז הרפואי.
מחקרים בקבוצת מטופלים פסיכוטיים, שמצבם הנפשי לא השתפר למרות שקיבלו סל טיפולים רחב, הוכיחו שהוספת טיפול פסיכואנליטי אינטנסיבי וממושך, בתדירות של שתיים עד שלוש פגישות בשבוע למשך שלוש שנים, הצליח למנוע אשפוזים חוזרים, לצמצם באופן דרמטי את מספר ימי האשפוז, להקל את הסימפטומים ולהביא לשיפור משמעותי בתפקודם בקהילה. מחקרים דומים באנגליה ובגרמניה הצביעו גם על חיסכון כספי ניכר למערכת הבריאות בהוצאות הרפואיות.
ד"ר אילן אמיר, שיזם והקים שתי יחידות כאלה במערכת הציבורית באזור המרכז, מתוך אמונה שיש להנגיש פסיכותרפיה אינטנסיבית לכל נפש, סיפר מניסיונו כיצד הטיפול הממושך והתדיר, בשילוב עם אופי היחסים המיוחד שנוצר בין מטפל למטופל, הפך מטופלים מאנשים שהמחלה מנהלת אותם לאנשים שמנהלים את המחלה, עם רמת תפקוד ואיכות חיים משופרות.
אורלי לבון עמדה על ההזדמנות הייחודית של מטופלים המתמודדים עם פגיעות נפשיות קשות ומורכבות, שידם אינה משגת לשלם עבור פסיכואנליזה ממושכת, לקבלה במסגרת שירותי בריאות ציבוריים. לבון ציינה כי מיטב האנליטיקאים בארץ התגייסו לטובת היחידה החדשה במרכז הרפואי, בכדי לספק הדרכה וסמינרים קליניים מלווים לצוות המטפל של פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים. לבון הוסיפה כי הטיפול ילווה במחקר אותו ירכז ד"ר דוד ליבה – סגן מנהל ביה"ח, והוא יהיה חלק ממחקר מקיף הנעשה בשני בתי חולים במרכז הארץ.
ד"ר יעקב פולאקביץ – מנהל המרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, אמר שהוא גאה על פתיחת היחידה, המדגישה את הייעוד הטיפולי של ביה"ח, כאשר ידע מקצועי מעמיק ועדכני, מגויס לטובת המטופלים הפגיעים ביותר, שעד לאחרונה לא נמצא להם מענה טיפולי, ומעניק להם תקווה.