השוואת מעמד האישה בתרבויות שונות ב"יום האישה הבינלאומי" שצוין במרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל

קטי גלשטיין. צילם משה לייזר (הגדל)

צוות עובדי המרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, ציין את "יום האישה הבינלאומי" בהרצאה "על שריפת חזיות ושריפת אלמנות" של הראל סטנטון – חוקר תרבויות וצלם, שערך השוואה של מעמד האישה בתרבויות השונות. בהרצאה עלתה תמונה מורכבת שדווקא בארצות המזרח הרחוק כמו הודו למשל, שבהן מעמד האישה עדיין נמוך, מכהנות נשים כראשי ממשלה, ואילו בארה"ב - מעוז התרבות המערבית, לא כיהנה עדיין אף אישה בתפקיד של נשיאת ארה"ב.

 

קטי גלשטיין – עובדת סוציאלית הממונה על שיוויון מגדרי בביה"ח, שארגנה את האירוע, אמרה שמטרת ההרצאה הייתה להעלות את בעיות המגדרים בתרבויות השונות. גלשטיין דיווחה על נוכחות מרשימה של עובדות ועובדים בהרצאה, שלוותה בצילומים מרהיבים ומוסיקה אותנטית. המרצה הביא דוגמאות של התמודדות נשים בהודו על מעמדן, והשווה עם  מעמד האישה בישראל, כשהוא מציף בעיות כמו אפליית שכר, הרגלי עבודה בשעות אחה"צ המאוחרות מבלי להתחשב בצרכי אימהות עובדות (כשיותר ויותר אבות עובדים רוצים גם הם לבלות עם ילדיהם), השאיפה לקידום חקיקה חברתית ומתן הזדמנויות ליזמות נשים.

 

הצוות גילה השתתפות ערה, שאל שאלות והעיר הערות. המרצה סיכם והדגיש את הצורך בשוויון מגדרי – לא להדיר זה את זה אלא יש מקום לכולם תוך כיבוד הדדי.

עבור לתוכן העמוד