נפתחה יחידה לילדים בעלי לקות שמיעה עם בעיות רגשיות-נפשיות במרפאה לילדים ונוער שבמרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל

דר' מאיה ברקאי. צילם משה לייזר (הגדל)

 

במרפאה לילדים ונוער שבמרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל (טירת כרמל), נפתחה יחידה לטיפול בילדים ונוער כבדי שמיעה וחרשים בגילאי 6 - 21, המתמודדים עם בעיות רגשיות, התנהגותיות ונפשיות, והתקשו לקבל מענה לבעיותיהם הייחודיות במסגרות הטיפול הרגילות. יחידה זו המשרתת את כל אזור צפון הארץ, באה לענות על צורך גדול בקרב לקויי השמיעה הצעירים, והיא השנייה מסוגה בארץ אחרי המרפאה הקהילתית שביפו. הטיפול ניתן ללא תשלום.

 

צוות רב מקצועי של היחידה, בעל ידע מעמיק בהיבטים ההתפתחותיים-רגשיים הנובעים מלקות השמיעה, מספק מגוון שירותים: טיפול רגשי פרטני, טיפולים קבוצתיים, אבחונים וטיפולים פסיכיאטריים, אבחונים פסיכו-דיאגנוסטיים, הדרכות הורים, ייעוץ לגורמים מטפלים בקהילה כגון: בתי ספר, לשכות רווחה, מרכזים לטיפול וחינוך של ילדים ליקויי שמיעה.

 

ד"ר מאיה ברקאי – מנהלת היחידה, עובדת סוציאלית עם דוקטורט בתחום של חרשים וכבדי שמיעה, שצברה ניסיון מעשי רב בעבודה עם קבוצה זו וגם שולטת בשפת הסימנים, הסבירה כי לחוסר בחוש השמיעה, שהוא משמעותי כל כך לתקשורת, יש השפעה ניכרת על מהלך ההתפתחות של ילדים: הלקות משפיעה על רכישת השפה והתקשורת הבינאישית, על יחסים עם המשפחה והסביבה, ועל כישורים חברתיים וקוגניטיביים. בכדי להעניק טיפול מותאם לילדים אלה, יש צורך בהבנה עמוקה כיצד לקות השמיעה משפיעה על מרכיבי ההתפתחות השונים. ידע זה מסייע לעשות הערכה, אבחון וטיפול נכונים ומותאמים יותר. יש גם חשיבות רבה לספק לילד שזקוק לכך, שירותים בשפת הסימנים, כך הן הילד והן המטפל מובנים אחד לשני ויכול להיווצר מרחב בטוח לילד, אשר משמעותי מאד בעבודה הטיפולית.

 

ד"ר גלינה וולוביק – מנהלת המרפאה לילדים ונוער שבמרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, אמרה כי מחקרים שנעשו בארץ ובעולם, מראים כי ילדים ונוער לקויי שמיעה הם בעלי פגיעות גבוהה להתפתחות של בעיות רגשיות והתנהגותיות, וכי טיפול מותאם יכול לתרום רבות לצמצום בעיות אלה, להביא לשיפור ולהקלה במצבם של הילדים, ולהעניק כלים להורים שידעו כיצד להתמודד ולסייע לילדיהם.

 

הפנייה למרפאה יכולה להגיע ישירות מהורים, או מגורמים בקהילה כגון: רופאי משפחה, יועצות בי"ס, לשכות רווחה, מרכזים לטיפול וחינוך של ילדים לקויי שמיעה.

 

ניתן לפנות בטלפון: 04-8559376   בפקס: 04-8559394

או במייל:  [email protected]

 

עבור לתוכן העמוד