דרמה בפינת החי של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל

פינת החי - מטופל עם שתי גדיות צילמה הדס מרגלית (הגדל)

 

דרמה בפינת החי של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל: שתי עיזים המליטו ארבעה גדיים חמודים, כשאחת מהן שהמליטה שתי גדיות, דחתה גדייה אחת.

העז לא הסכימה להניק אותה ואף נגחה בה כדי להרחיקה בכל פעם שהגדייה ביקשה את קרבתה, בעודה מיניקה ומטפלת במסירות בגדייה השנייה.

 

אנשי פינת החי התגייסו כדי להיאבק על חיי הגדייה – מספר פעמים ביממה הם כיסו את עיני העז ודחפו את הגדייה הדחויה אל עטיניה כדי שתינוק, ודאגו לחמם פינה במכלאה כדי שגם רחוק מגוף האם תוכל לעבור את הלילות הקרים. אחרי כשבוע של מאבקים, עברו להאכיל את הגדייה מבקבוק, ומתוך דאגה לביטחונה היא הועברה זמנית לפינת חי במקום אחר, עד שתוכל לחזור ולהצטרף לשאר העזים בפינת החי של ביה"ח. לדברי הדס מרגלית – מטפלת בעזרת בעלי חיים האחראית על פינת החי, בגלל הנסיבות הגדייה הדחויה "מוחתמת" ותעדיף חברת בני אדם.

 

הדס סיפרה כי ההמלטות עוררו התרגשות רבה אצל המטופלים. הם נכחו בעיצומה של אחת ההמלטות, עקבו בעניין רב, רצו לדעת מהו מין הגדיים שנולדו, מתי יעמדו על רגליהם, ומה יהיה איתם בהמשך. בהמלטה השנייה, כשהעז דחתה את אחת הגדיות, ההתרגשות התגברה. הם מאד רצו להבין מדוע האם דוחה את בתה, דאגו אם הגדייה תצליח לשרוד, ותהו מה ניתן לעשות כדי לשמור עליה. המטופלים, יחד עם רבים מצוות ביה"ח, עקבו מקרוב אחר הדרמה עם הגדייה.

 

לדברי הדס, המלטות ורבייה של בעלי חיים מוכיחים שהם מטופלים היטב, רגועים, ומרגישים כמו בטבע. היא הוסיפה שהמאושפזים  העובדים בפינת החי, מפגינים תחושת אחריות ואכפתיות בטיפולם בבעלי החיים.

 

ליאורה ברקאי – מנהלת הריפוי בעיסוק במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, שבמסגרתו פועלת פינת החי, כחלק ממכלול הטיפולים המוצעים בביה"ח, אמרה שדחיית הגדייה הקטנה ע"י אמה והדאגה לשלומה, גרמו להתרגשות משותפת לצוות המטפלים בריפוי בעיסוק ולמטופלים. המעורבות ותשומת הלב הרבה לגדיים שנולדו, הראו שהמטופלים השקועים בבעיותיהם האישיות, מסוגלים להתייחס גם לצרכים ולמצוקות של יצור חי אחר.

 

 

עבור לתוכן העמוד