בריאות הנפש בחזית איתור וטיפול בנפגעי ניצול מיני - היה נושא כנס איגוד הפסיכיאטריה בישראל סניף חיפה והצפון
הפסיכיאטרים כמטפלים צריכים לשים דגש על שאלות שיכולות להביא את המטופלים לספר סיפורים שהדחיקו או היה להם קושי רב לשתף בהם, אודות התעללות מינית שעברו בגיל מוקדם, ושיש לה השלכות קשות מאד בהמשך החיים. זו הייתה המסקנה העיקרית שעלתה מההרצאות בכנס של איגוד הפסיכיאטריה בישראל סניף חיפה והצפון שהוקדש לנושא: בריאות הנפש בחזית איתור וטיפול בנפגעי ניצול מיני. הכנס התקיים בחיפה בשיתוף עם משרד הבריאות, המרכז הרב תחומי לטיפול בנפגעות תקיפה מינית בני ציון, המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, והחברה לפסיכיאטריה משפטית בישראל.
ד"ר צביקה קירש – מנהל מחלקה במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל ויו"ר סניף חיפה והצפון של האיגוד, הוסיף והסביר כי מטופלים שעברו גילוי עריות במשפחה מתקשים עוד יותר, כי בנוסף לקושי לחשוף את ההתעללות, הם מסתכנים בהכחשות ובהאשמות קשות מצד בני המשפחה ואף בניתוק מהם.
ד"ר יעקב פולאקביץ – מנהל המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל ופסיכיאטר בכיר לילדים ונוער שהנחה את הכנס דיווח:
*ד"ר גלית בן אמיתי – מהמרכז לבריאות הנפש ע"ש בריל ת"א, סיפרה על תהליך הטיפול בקטינים שעברו התעללות מינית וההשלכות ארוכות הטווח על התפתחותם הרגשית.
*ד"ר אהובה בני – מהמרכז הרב תחומי לטיפול בנפגעות תקיפה מינית בני ציון, דיברה על התפתחות תופעה של דיסוציאציה (ניתוק), כחלק מההפרעה הרגשית המתפתחת אצל נשים בעקבות תקיפה מינית שעברו.
*ד"ר עמיקם טל – מנהל המחלקה לאשפוז יום פסיכיאטרי ברמב"ם, הציג מקרה של מטופלת עם הפרעה מורכבת, שנבעה מכך שהייתה קורבן להתעללות מינית מילדותה המוקדמת ולאורך כל חייה.
*ד"ר איתן אברמוביץ – פסיכיאטר בכיר ממרכז רפואי הדסה ויו"ר האגודה הישראלית להיפנוזה, דיבר על טיפול בקורבנות פגיעה מינית במצב של דיסוציאציה, כאשר ההיפנוזה היא חלק מהתהליך הפסיכותרפויטי.
*ד"ר נביל ג'ראיסי – סגן פסיכיאטר מחוז צפון, דיבר על ההיבטים החוקיים שנוגעים לטיפול בנערות נפגעות תקיפה מינית.
בסיום הכנס הוחלט על סדנת השתלמות בת ארבעה ימי לימוד, בנושא הטיפול בקורבנות תקיפה מינית, שתתקיים במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, ומיועדת לאנשי טיפול בבריאות הנפש.