הידוק שיתוף הפעולה לטובת הטיפול בנפגעי הנפש בעיר טירת כרמל

הגדל

עובדי הרווחה של הלשכה לשירותים חברתיים בעיריית טירת כרמל, קיימו את המפגש הדו-חודשי שהוקדש הפעם לנושא של נפגעי נפש, בין כתלי המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, במטרה לקרב ולהנגיש את ביה"ח ואת השירותים שהוא מעניק בקהילה, לכל עובדי הלשכה.

 

ד"ר ענת רטנר – ממרפאת החוץ של המרכז, שמטפלת בנפגעי נפש גם במסגרת שירותי ייעוץ של המרכז הניתנים בשירותי הרווחה של העיר טירת כרמל, הרצתה על תפקידה בשני המקומות והסבירה מהו סוג המטופלים שניתן לעזור להם, כיצד יש להפנות מטופלים, איך להגביר את שיתוף הפעולה בין עובדי הרווחה של הלשכה לבין ביה"ח לטובת נפגעי הנפש בעיר, וענתה על שאלות רבות שעלו בקשר למקרים שהוצגו.

 

ד"ר שפרה שבת – סגנית מנהלת השירות הסוציאלי של המרכז, הסבירה על מבנה ביה"ח ותפקידו ברצף הטיפולי של נפגעי הנפש, עבודת צוות ביה"ח עם דגש על תפקידו ומקומו של העובד הסוציאלי בתוך הצוות, ואת גישת ההחלמה הנהוגה בביה"ח, שהיא תהליך הבונה מחדשחיים משמעותיים למטופל, בשיתוף מלא אתו, תוך כדי התמודדות עם סימני המחלה ותוצאותיה.

 

ליאורה ברקאי – מנהלת הריפוי בעיסוק במרכז, ערכה סיור מודרך בסדנאות הריפוי בעיסוק ובפינת החי הטיפולית, וענתה על שאלות.

 

עם שובם מהסיור לאולם, הנחתה לילך קרמר - עובדת סוציאלית מהלשכה לשירותים חברתיים ומיוזמי המפגש, דיון מרתק בחוויות שעלו מהסיור ובנושא

של סטיגמות ודעות קדומות הנוגעות לנפגעי נפש.

 

ליאורה גוברין טפלא – מנהלת הלשכה לשירותים חברתיים בעיריית טירת כרמל, אמרה כי שנים רבות חלקם עובדים בשיתוף עם המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, שנמצא בקשר הדוק עם הקהילה. ההיחשפות של כל עובדי הלשכה לנעשה בביה"ח, והמפגש האישי והבלתי אמצעי עם אנשי ביה"ח (לא רק בטלפון ובמכתבים), יש להם חשיבות רבה להידוק שיתוף הפעולה ומשמעות להמשך העבודה, ובוודאי ישפיעו לטובה על איכות השירות ששני הצדדים נותנים לנפגעי הנפש בעיר.

עבור לתוכן העמוד