סדנאות תחקיר למניעת אלימות

סדנאות תחקיר למניעת אלימות מתקיימות במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, ומטרתן ללמד את צוות המרכז לתחקר אירועי אלימות שקרו עם מטופלים ועם בני משפחה, ולהפיק מהם לקחים, כדי למנוע אירועים כאלה בעתיד.

הגדל

סדנאות תחקיר למניעת אלימות מתקיימות במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, ומטרתן ללמד את צוות המרכז לתחקר אירועי אלימות שקרו עם מטופלים ועם בני משפחה, ולהפיק מהם לקחים, כדי למנוע אירועים כאלה בעתיד.

 

הנהלת המרכז החליטה על קיום סדנאות אלה לאור האלימות הגואה בחברה הישראלית בכלל ובבתי חולים ומרכזים לבריאות הנפש בפרט. מעבר לסדנאות של שליטה וריסון שהתקיימו כבר במרכז, שבהן למד הצוות כיצד להתמודד פיזית עם מצבי אלימות, הוחלט לקיים את סדנאות התחקיר, הלמידה והפקת הלקחים.

 

הסדנאות מנוהלות ע"י דניאל בן שושן – לשעבר ראש ענף חקירות בצה"ל, מנחה מקצועי ומומחה בביצוע תחקירים. הסדנאות מתקיימות בקבוצות בנות 15-20 איש מקרב הצוות הסיעודי, וכל סדנה נמשכת שלושה ימים. הסדנאות כוללות: למידה תיאורטית וכן סימולציה של אירועים אמיתיים שהתרחשו, כאשר מתחקרים אותם ומפיקים לקחים.

 

טל דרורי – מנהלת הסיעוד במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, הסבירה כי האלימות היא מציאות יומיומית בביה"ח וחלק מהאתגר המקצועי וההתמודדות של הצוותים הרפואיים, שאיננה יכולה להיפתר רק ע"י תוספת במרכיבי האבטחה. יש ללמוד את הנסיבות של כל מקרה, לנתח מדוע הגיע למצב של אלימות, האם אפשר היה להתנהג או להגיב אחרת, ולבדוק מה ניתן לעשות כדי לתקן או לשנות התייחסות, תנאים, ותהליכים מסוימים. לדוגמא: שיפור ההסתכלות על מטופל העובר מאגף סגור לפתוח, שיפור התקשורת בין צוותים רפואיים לסיעודיים בעקבות מידע שלא זרם כיאות ועוד, שיפורים שיכולים להביא להגברת העירנות, לשיפור התקשורת, ולהפחתת אירועי אלימות.

 

דרורי דיווחה כי הצוותים הסיעודיים שעברו את הסדנאות מרוצים מאד, ואמרו

כי הפיקו לקחים ולמדו דברים משמעותיים, אותם הם כבר מיישמים באופן שיטתי בעבודתם.

 

ד"ר יעקב פולאקביץ - מנהל המרכז לבריאות הנפש טירת הכרמל אמר כי לצד הלקחים של הצוות הסיעוד, גם הנהלת ביה"ח נערכת ליישם ברמת המערכת את ההמלצות שהופקו, כמו שיפור נהלים, הוספת לחצני מצוקה וכו'.

ד"ר פולאקביץ הוסיף כי הוא מאמין שסדנאות אלה יתרמו להפחתת האלימות בביה"ח ולחיזוק תחושת הביטחון אצל הצוות המטפל.

עבור לתוכן העמוד