סטודנטים לסיעוד מנורבגיה שהשתלמו במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל התלהבו משיטות הטיפול החדשות שלמדו

מפגש סטודנטים לסיעוד . צילמה אילנה כוכבי (הגדל)

קבוצת סטודנטים לסיעוד מנורבגיה וסטודנטית מצ'כיה, שהגיעו למשך ארבעה חודשים ללימודים בישראל והתנסות קלינית בפסיכיאטריה במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל (בי"ח פסיכיאטרי ממשלתי), במסגרת תכנית לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטת חיפה, סיימו בימים אלה את ההשתלמות. דלית וילהלם – ראש היחידה ללימודים קליניים בחוג לסיעוד של אוניברסיטת חיפה, שלחה למרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, מכתב תודה והוקרה על: "הדרכה קלינית יוצאת מן הכלל לסטודנטים הנורבגים... שציינו כי התוכנית הזו פשוט מושלמת... במיוחד ריגשה אותנו האמרה של הסטודנטים שזהו המקום הטוב ביותר ללמוד בו את התחום".

טל דרורי – מנהלת הסיעוד במרכז, הסבירה שהסטודנטים באו להכיר שיטות טיפול חדשות, והתעניינו מאד בדרכי ההתמודדות הטיפולית בביה"ח, אשר גם מתייחסות לשוני תרבותי, לשוני, דתי, המאפיין את מגוון המטופלים ואת הצוות המטפל, ומשפיע על הטיפול.

דרורי דיווחה שרופאים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק ואנשי סיעוד של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, התגייסו כדי להעשיר את הידע התיאורטי והמעשי של הסטודנטים בהרצאות בתחום הפסיכיאטריה, ראיונות עם מטופלים, ועוד.

 

הסטודנטים נכנסו למחלקות האשפוז בביה"ח ויצרו קשר עם המטופלים, כדי ללמוד בהדרכת הצוות הסיעודי, איך לאמוד את צרכיהם ולהכין עבורם תכנית התערבות טיפולית. אילנה כוכבי – מרכזת תחום הסטודנטים בסיעוד בביה"ח ומדריכה קלינית, שהדריכה אותם עם רפול באהה – אח אחראי יחידה וגם הוא מדריך קליני, ציינה כי המטופלים במחלקות נהנו לשתף פעולה. הם יצרו קשר עם הסטודנטים וממש התגייסו "לארח" אותם ולהסביר להם פנים. בדיעבד הסתבר שרבים מהמטופלים שולטים באנגלית והם נפתחו בפני האורחים ושיתפו אותם בקשיים שלהם. לדבריה: "המטופלים הצליחו להפשיר את הקור הנורבגי".           

בדיונים קליניים עם סטודנטים ישראליים לסיעוד מאוניברסיטת חיפה, הציגו הסטודנטים הנורבגים נושאים כמו: סטיגמה על נפגעי נפש, דילמות אתיות בטיפול במחלה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ונהנו להפגין את המיומנויות החדשות והיצירתיות שלמדו. ביה"ח דאג לביקורים שלהם במסגרות מוגנות בקהילה לנפגעי נפש כמו: הוסטלים, דיור מוגן, קהילה תומכת, ובמפעלי תעסוקה שיקומית. בשעות הפנאי הם טיילו ברחבי הארץ וביקרו בירושלים, בים המלח, באילת ואף בפטרה.

               

אילנה כוכבי ורפול באהה דיווחו שהסטודנטים הזרים אמרו: "למרות הקושי בניתוק של מספר חודשים מבני משפחותינו, היה לנו שווה כל רגע ששהינו בישראל". בעיקר התלהבו מלימוד שיטות בתחום הסיעוד הפסיכיאטרי שהיו להם חדשות לחלוטין, ומהחוויה המרגשת של שיתופם בתהליכי טיפול בנפגעי נפש והמגע עימם. לתחושתם נפתחו להם אופקים חדשים ומעניינים שהם מתכוונים ליישם בארצותיהם. הם הביעו את הערכתם על השקעת ביה"ח בהכשרתם וגם בפינוקם בארוחות טעימות הישר מהמטבח. כמו כן נהנו הסטודנטים מהפתיחות והחום של האנשים שפגשו, ומהנופים הנהדרים של ישראל.

 

עבור לתוכן העמוד